Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Γεωπονικά: ανάγκες(έδαφος - πότισμα - λίπανση)των φυτών(ΦΙΣΤΙ...

Γεωπονικά: ανάγκες(έδαφος - πότισμα - λίπανση)των φυτών(ΦΙΣΤΙ...: ΦΙΣΤΙΚΙΑ Έδαφος Προσαρμογή σε ποικιλία εδαφών. Συνήθως όμως προτιμά βαθιά, ελαφρά ή ξηρά και αμμοπηλώδη εδάφη με υψηλή περιεκτικότητα...

Γεωπονικά: Τα καλύτερα λαχανικά και φρούτα αποτοξίνωσης.

Γεωπονικά: Τα καλύτερα λαχανικά και φρούτα αποτοξίνωσης.: Τα καλύτερα λαχανικά και φρούτα αποτοξίνωσης.

λιμνες κινουνται μισο χιλιομετρο καθε χρονο!


Ποτάμια και βουνά μπορεί να κινηθεί δοθεί αρκετός χρόνος, αλλά δεν κινούνται κανονικά μισό χιλιόμετρο κάθε χρόνο. Ωστόσο, αυτό ακριβώς συμβαίνει σε μια παράξενη ομάδα λίμνες της Ανταρκτικής. Και από τις λίμνες φαίνεται να κινούνται πολύ πιο γρήγορα από το ράφι πάγου στο οποίο κάθονται.
Οι 11 λίμνες βρίσκονται στην άκρη του ραφιού George VI πάγο, μια μπανάνα σε σχήμα φύλλου κυμαινόμενο πάγου ανάμεσα στην Ανταρκτική Χερσόνησο και τον Αλέξανδρο νησί. Ήταν επισήμανε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1970, αλλά ήταν μόνο το περασμένο έτος ότι περιπλάνησης τους εντοπίστηκε.
Douglas MacAyeal στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο έδωσε προπτυχιακών ασκούμενους την "βαρετή" δουλειά της ψηφιοποίησης μια σειρά δορυφορικών φωτογραφιών της Ανταρκτικής λίμνες. Ένας φοιτητής, Claire LaBarbera, παρατήρησε ότι οι λίμνες κινήθηκε, σε σχέση με τα χαρακτηριστικά στη γη, από χρόνο σε χρόνο. «Σκέφτηκα, τι ωραία περιέργεια», λέει ο MacAyeal. Στη συνέχεια, πήρε μια πιο προσεκτική ματιά και συνειδητοποίησε ότι οι λίμνες κινούνταν πέντε έως 10 φορές γρηγορότερα από το ράφι πάγου, και σε μια διαφορετική κατεύθυνση.
«Βρήκαμε ένα όμορφο περιέργεια που πιθανώς υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο», λέει ( Geophysical Research Letters , DOI: 10.1029/2011GL049970 ).
MacAyeal πιστεύει ότι η εξήγηση βρίσκεται στην ασυνήθιστη θέση του ραφιού George VI πάγο, παγιδευμένοι καθώς είναι σε ένα στενό κανάλι μεταξύ Αλέξανδρος νησί και την ενδοχώρα της Ανταρκτικής. Δεδομένου ότι το στρώμα πάγου συμπιέζει μέσα από το κανάλι, εξωτερικές πλευρές της πόρπης σε μια σειρά λόφων και των γουρνών. Οι λίμνες κάθονται στο γούρνες. Η κρηπίδα πάγου ωθεί σε Αλέξανδρος Island που βρίσκεται σε μια πλάγια γωνία, έτσι ώστε στο τέλος της κάθε ύφεσης διαδρομές κατά μήκος της ακτής, σέρνοντας λίμνη τους με αυτόν.
Μόνιμη νερό στα ράφια των πάγων είναι συχνά ένα σημάδι ότι βρίσκονται κοντά στην κατάρρευση, όπως το νερό μπορεί να διευρύνει τις υπάρχουσες ρωγμές στον πάγο.
Αλλά Neil Glasser του Aberystwyth University στο Ηνωμένο Βασίλειο θεωρεί ότι το ράφι πάγου George VI δεν είναι πιθανό να καταρρεύσει οποιαδήποτε στιγμή σύντομα, δεδομένου ότι είναι σταθεροποιημένο από το βραχώδεις πλευρές του καναλιού.

Wheat will age prematurely in a warmer world - environment - 29 January 2012 - New Scientist

Wheat will age prematurely in a warmer world - environment - 29 January 2012 - New Scientist

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

green ART at GARDENS...kipotehnia

Συγκρίσεις και όχι μόνο...: Χρήσιμα (Προγράμματα , Έγγραφα , κτλ.)

Συγκρίσεις και όχι μόνο...: Χρήσιμα (Προγράμματα , Έγγραφα , κτλ.): Freemake Video Converter - Είναι δωρεάν - Υπάρχει και στα ελληνικά - Δίνει τη δυνατότητα να κόψουμε κομμάτια που δεν θέλουμε - ΜΠ...

ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΝ: Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΝ: Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: ΤΗΣ Β. ΔΗΜΟΥ, ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ Η ποικιλομορφία της χλωρίδας στην Ελλάδα είναι πολύ πλούσια. Στον Ελλαδικό χώρο α...

Τα κουνούπια συνήθως τρέφονται με νέκταρ και γύρη που βρίσκουν πάνω στα φυτά, όμως τα θηλυκά χρειάζονται και αίμα για την ωρίμανση των αυγώ...